o blogu

Ovo je treće izdanje bloga/dnevnika čitanja kojega od početka uređuje davor, a pridružio se i (ranije dugogodišnji čitatelj) Marijan (obojica samouki u filosofiji), uz povremenu suradnju ili gostovanja drugih. Od xi. 2017. i problemofil objavljuje ovdje svoje mikroetičke pričeRado prihvaćamo nove suradnike, pa ukoliko ste zainteresirani bilo za jednokratnu bilo za trajniju suradnju, dapače, javite se. 🙂

Najveći dio zapisa na blogu su ulomci (okvirno oko 1000 riječi) filosofskih tekstova, pod naslovom platoničke marginalije, što se, naravno, odnosi na Whiteheadovu rečenicu:

Najpouzdanija je opća značajka europske filosofske tradicije to da se ona sastoji od niza zapisa na margini uz Platona.

Osim toga, tu su i pokušaji da se poneki fragmenti saberu u donekle suvislu cjelinu (fizika i hermeneutika, pabirciuvod u fenomenologijunagovor na filosofiju, moje vježbe), te dva otvorena dijaloga zasnovana na iskustvima s forumskih rasprava (“otvoreni” su jer ih je i nadalje moguće nadopuniti novim argumentima).

Ako li ti pak ne budu ove knjižice ugodne, a ti čini bolje. Na peru ti srića, i da si mi zdrav i veseo!

6 misli o “o blogu

  1. slucajno sam naleteo na ovaj blog ili stranicu (ili kako se to vec zove) tragajuci za literaturom o morfogenetskim poljima! veoma sam prijatno iznenadjen postojanjem ovako kvalitetnog, dubokog i inspirisuceg pokusaja da se ljudima predoce razmisljanja i znanja koja nisu lako dostupna. svaka cast! zelim Vam dugo postojanje! Pozdrav! Sasa iz Beograda.

    Liked by 1 person

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s