o blogu

Ovo je treće izdanje bloga/dnevnika čitanja kojega od početka uređuje davor, a pridružio se i (ranije dugogodišnji čitatelj) Marijan (obojica samouki u filosofiji), uz povremenu suradnju ili gostovanja drugih. Od xi. 2017. i problemofil objavljuje ovdje svoje mikroetičke pričeRado prihvaćamo nove suradnike, pa ukoliko ste zainteresirani bilo za jednokratnu bilo za trajniju suradnju, dapače, javite se. 🙂

Najveći dio zapisa na blogu su ulomci (okvirno oko 1000 riječi) filosofskih tekstova, pod naslovom platoničke marginalije, što se, naravno, odnosi na Whiteheadovu rečenicu:

Najpouzdanija je opća značajka europske filosofske tradicije to da se ona sastoji od niza zapisa na margini uz Platona.

Ovaj blog nam ne donosi nikakve prihode pa ne vjerujemo da činimo neku štetu nakladnicima objavljivanjem tih ulomaka, dapače, vjerujemo da time njihove knjige koliko je u našoj mogućnosti promičemo.

Tu su i pokušaji da se poneki fragmenti saberu u donekle suvislu cjelinu (fizika i hermeneutika, pabirciuvod u fenomenologijunagovor na filosofiju, moje vježbe), te dva otvorena dijaloga zasnovana na iskustvima s forumskih rasprava (“otvoreni” su jer ih je i nadalje moguće nadopuniti novim argumentima).

Ako li ti pak ne budu ove knjižice ugodne, a ti čini bolje. Na peru ti srića, i da si mi zdrav i veseo!

6 misli o “o blogu

  1. slucajno sam naleteo na ovaj blog ili stranicu (ili kako se to vec zove) tragajuci za literaturom o morfogenetskim poljima! veoma sam prijatno iznenadjen postojanjem ovako kvalitetnog, dubokog i inspirisuceg pokusaja da se ljudima predoce razmisljanja i znanja koja nisu lako dostupna. svaka cast! zelim Vam dugo postojanje! Pozdrav! Sasa iz Beograda.

    Liked by 1 person

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s