o blogu

Ovo je treće izdanje bloga/dnevnika čitanja kojega od početka uređuje davor, uz povremenu suradnju ili gostovanja drugihRado prihvaćamo nove suradnike, pa ukoliko ste zainteresirani bilo za jednokratnu bilo za trajniju suradnju, dapače, javite se. 🙂

Najveći dio zapisa na blogu su ulomci (okvirno oko 1000 riječi) filosofskih tekstova, pod naslovom platoničke marginalije, koji se, naravno, odnosi na Whiteheadovu rečenicu:

Najpouzdanija je opća značajka europske filosofske tradicije to da se ona sastoji od niza zapisa na margini uz Platona.

Ovaj blog nam ne donosi nikakve prihode pa ne vjerujemo da činimo neku štetu nakladnicima objavljivanjem tih ulomaka, nego, dapače, da time njihove knjige koliko je u našoj moći promičemo.

Tu su i pokušaji da se poneki fragmenti saberu u donekle suvislu cjelinu (nesuvremena razmatranja, nagovor na filosofiju), te tri otvorena dijaloga zasnovana na iskustvima forumskih rasprava (“otvoreni” su jer ih je i nadalje moguće nadopuniti novim argumentima). Svakako kao osobit žanr valja izdvojiti problemofilove mikroetičke priče.

Ako li ti pak ne budu ove knjižice ugodne, a ti čini bolje. Na peru ti srića, i da si mi zdrav i veseo!

7 misli o “o blogu

  1. slucajno sam naleteo na ovaj blog ili stranicu (ili kako se to vec zove) tragajuci za literaturom o morfogenetskim poljima! veoma sam prijatno iznenadjen postojanjem ovako kvalitetnog, dubokog i inspirisuceg pokusaja da se ljudima predoce razmisljanja i znanja koja nisu lako dostupna. svaka cast! zelim Vam dugo postojanje! Pozdrav! Sasa iz Beograda.

    Liked by 1 person

  2. Na stranicu sam došla čitajući neki forum na kojem se raspravlja o nadčovjeku, bit će negdje iz 2007., a u raspravu je uključen Nitko i ništa. Način tumačenja mi je bio baš dojmljiv i aj kliknem ja na link. Sad evo čitam blog i ne vjerujem da nešta ovako korisno i dobro postoji na našem jeziku. Svaka čast!

    Liked by 1 person

Komentiraj